Ove godine, korisnici i osoblje naše Ustanove odlučili su se proslaviti Valentinovo plesom te time dati potporu pokretu u borbi protiv nasilja nad ženama. Iako u zlatnim godinama, korisnici su se potrudili zaplesati od srca.

Na Valentinovo, 14. veljače, povodom obilježavanja 15. obljetnice osnivanja V-Daya na zagrebačkom će Zrinjevcu u 14 sati početi plesni ustanak.

Na taj način Hrvatska će se priključiti do sada najvećoj globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama. Miljarda ustaje (toliki je broj zlostavljanih žena u svijetu). Milijarda ustaje globalni je prosvjed i poziv ženama da plešući odbiju pristati na status quo sve dok silovanje i kultura nasilja ne nestanu. U pitanju je djelo solidarnosti kojim se želi demonstrirati zajedništvo ženske borbe, ali i moć njihove brojnosti. Milijarda ustaje je poziv milijunima zlostavljanih žena, muškarcima koji ih vole, ženama koje su bile pretučene, silovane, ekonomski obezvrijeđene i prodane, kao i svima koji znaju da uništavanje žena vodi kraju čovječanstva, da izađu iz svojih domova, izađu na ulice i trg, pozovu svoje prijatelje, protestiraju i plešu.

Organizatori/ce One Billion Rising Croatia su Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, K- zona, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske, UNDP Hrvatska, istaknute pojedinke i pojedinci.

Akciju podržavaju osobe iz javnog života koje će ovo Valentinovo proslaviti pjevanjem i svirkom i plešući u znak prosvjeda protiv nasilja. Među njima su: Nina Romić, Zdenka Kovačiček, Maja Vučić, Le Zbor, Žen, U pol 9 kod Sabe, Apokalipso, Boa, Massimo, Goran Bogdan, Goran Navojaca, Vesna Mimica i VEM, 5 Ritmova, Centar salsa, COREnesa i mnogi drugi.

One Billion Rising Croatia poziva građanke i građane Hrvatske da se uključe u ovaj globalni prosvjed i dođu na Zrinjevac 14. veljače (14-18 sati). Radio Sljeme medijski će pokriti događaj.

Ovim putem pozivamo sve osobe koji nisu u mogućnosti doći na Zrinjevac da zaplešu u svojim domovima te time daju podršku.

Galeriju slika možete pogledati ovdje